Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus în cea mai mare parte din nutrientii existenti în nuca de cocos. COMPOZITIE Colina este unul din nutrientii care se gasesc în cel mai mare procent. Din compozitia uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate i polinesaturate. Acizii grasi saturati: majoritatea sunt trigliceride cu lanturi medii, care sunt usor asimilate de organism. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, vitamina K si minerale (fier). EFECTE Vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Specialistii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rau, al trigliceridelor si al lipoproteinelor. Uleiul de nuca de cocos ajuta la încetinirea efectelor îmbatrânirii datorita continutul bogat în antioxidanti. MOD DE ADMINISTRARE Îngrijirea parului: uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, conferindu-i stralucire. Este folosit ca ulei de îngrijire a parului si utilizat în productia diverselor balsamuri, creme si sampoane. Uleiul de nuca de cocos este în mod normal aplicat local. Îngrijirea pielii: uleiul de nuca de cocos este excelent pentru masaj. Acesta actioneaza ca o crema hidratanta eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul de nuca de cocos este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii. Prin urmare, ulei de cocos formeaza ingredientul de baza în diverse produse de îngrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme. uleiul de cocos era folosit pe scara larga la produsele de patiserie, dulciuri, pop-corn, prajituri raw vegan. Uleiul de cocos presat la rece este recomandat celor care tin o dieta raw deoarece este un produs 100% raw.