Sos soia Tamari bio x 150ml (CLEARSPRING)
Sosul de Soia cu dubla putere/concentratie "Yaemon Tamari" Clearspring este un sos de soia preparat dupa o metoda traditionala japoneza si premiat cu aur la "Great Taste Awards 2014". Numele produsului a fost actualizat pentru a celebra istoria si maiestria unica a producatorului familiei Yaemon, care fabrica acest sos de soia exceptional din 1871.
Produs dintr-o cantitate dubla de boabe de soia prin comparatie cu sosurile de soia obisnuite, printr-o metoda traditionala japoneza dupa o reteta veche de 500 de ani, este lasat la maturat in butoaie de cedru timp de 2 veri, obtinandu-se astfel o aroma unica, bogata si concentrata, plină de corp, dar niciodata coplesitoare. Sosul de soia Tamari este unul dintre putinele sosuri de soia fara grau si fara gluten. Doar cateva picaturi din acest sos dau gust alimentelor (sushi, stir-fries, supe, tocanite sau sosuri etc.), dar pentru a-i pastra intreaga aroma adaugati-l in preparatele gatite in ultimele minute de prelucrare termica.
Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, preparata in general din orez cu bobul scurt orez (fiert si amstecat cu otet de orez, zahar si sare). Dupa ce este racit la temperatura camerei, acest orez este amestecat cu diverse alte ingrediente gatite sau crude (ridiche japoneza (daikon) murata, avocado, castravete, sparanghel) etc.) si condimente (sos de soia „shoyu”, hrean japonez „wasabi” etc.), si deseori i se da forma unor rulouri invelite apoi in foi de alge marine uscate si presate (alge nori). Exista si variante de sushi in care in loc de orez se foloseste tofu.
Stir-fries sunt preparatele gatite la foc iute intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Acestea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei la foc iute.
Ingediente: boabe de soia* - 46%, apa, sare marina, mirin* (orez dulce*, apa, orez* fermentat). *ingredient din agricultura ecologica.
Produs vegan ecologic fara lactate sau lactoza, oua sau gluten.
Orezul fermentat este un orez fiert sau aburit, la care sa adaugat o cultura de fermentare cu denumirea latina de Aspergillus oryzae (koji), folosita pentru prepararea alimentelor fermentate.
Produs in Japonia. Tara de provenienta: Marea Britanie.