Macese uscate eco x 150gr (DECO ITALIA)
Macesul este un excelent vitaminizant natural, iar principalul element valoros al maceselor este acidul ascorbic, adica vitamina C. Macesele mai conţin cantitati importante de carotenoizi (precursori ai vitaminei A), vitamine B1, B2, PP si K.
Preparatele farmaceutice sau alimentare din macese sunt indicate in prevenirea si tratarea racelilor, a gripei, la bolnavii cu hipovi-taminoza, precum si la cei aflati in convalescenta, ca tonic si stimulent general. De asemenea, ajuta la mentinerea elasticitatii capilarelor sanguine.
Mod de utilizare: din macese intregi uscate bio se poate obtine un ceai aromat, adaugand o lingura de fructe la o cana de apa fierbinte. Se acopera 10 minute si se pot bea 2-3 cani pe zi intre mesele principale. O alta modalitate de consum este prin macinarea maceselor uscate, iar pudra obtinuta se poate adauga in iaurturi, smoothie-uri sau se poate macera.