Faina integrala de ovaz x 500g (SOLARIS)
Faina de ovaz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Faina de ovaz contine o substanta specifica numita avenina, precum si minerale, caroten, vitaminele B1, B2, PP, A, D, amidon, glucide, saponine, lecitina, enzime, ulei, fosfor, hidrati de carbon si chiar un principiu hormonal de tipul foliculinei.
Faina de ovaz remineralizeaza si da un tonus bun organismului. Poate fi transformata in lapte de ovaz. Datorita compozitiiei sale, pielea tratata cu acest produs este hranita si tonifiata. Face bine sistemului digestiv si echilibreaza nivelul de zahar din sange. Faina de ovaz este un aliment benefic tiroidei. Este folosita in produsele de ingrijire a parului si a pielii. Exista specialisti care recomanda ovazul in tratamentul sterilitatii si al impotentei.
Cu o textura densa si un gust asemanator cu al alunelor, faina de ovaz este folosita, in combinatie cu cea integrala de grau, in prepararea de paine si prajituri.