Faina de hrisca coapta x 500g (SOLARIS)
Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de Sud-Est, acum 8000 de ani. Desi nu este o cereala, hrisca intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.
COMPOZITIE: Vitamine (B1, B2, B3, B5, E), aminoacizi, acizi grasi, steroli, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, nichel, molibden, fosfor, bor, seleniu).
EFECTE: Alimentar, protector vascular, vitalizant, remineralizant, tonic general, nutritiv, laxativ, energizant. Se recomanda in demineralizare, rahitism, afectiuni cardiace, fragilitate vasculara, dispepsie, enterita, gastrita, ulcer gastro-duodenal, mastoza chistica (la sani), afectiuni renale, osteo-articulare, astenie, surmenaj fizic si psihic, sarcina, lauzie, alaptare, convalescenta, crestere, cancer, infrumusetarea tenului si a pielii.
MOD DE UTILIZARE: Maceratul - se consuma pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inintea mesei. Cataplasme: se aplica 2-4 ore, seara sau noaptea, pe locurile dureroase in cazurile de mastoza chistica.
MOD DE PREPARARE: Macerat: 2 linguri de faina de hrisca se lasa 6-8 ore in 300 ml apa de izvor sau minerala. Cataplasme: faina de hrisca se amesteca cu apa calda pana devine un aluat.