Curmale cu samburi in caserola eco x 250g (RAPUNZEL)
Curmale cu samburi. Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Fructele uscate RAPUNZEL sunt văzute ca delicatese valoroase datorită prelucrării deosebit de meticuloase şi menajante.
Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.
Un deliciu din deșert
Curmalele mai sunt denumite “pâinea deșertului” și reprezintă unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul(Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”. Această curmală bio se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.
Valori nutritive: