- ½ cană quinoa
- 2 linguri linte neagră
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 vârf linguriță usturoi granulat
- 1 vârf linguriță sare
- 1 vârf linguriță piper
- 1⁄4 dovlecel
- 2 ridichii
- ½ lime
- 150 g piept de pui
- 1 lingură parmezan ras
- 1 morcov
- 1 ceapă
Se fierb în două oale separate quinoa și lintea aprox 20 – 30minute cu morcov, ceapă, usturoi, sare și piper. După fierbere se scurg și se trag la tigaie în ulei de măsline.
Separat, într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline. Când acesta este încins se adaugă carnea de pui condimentată cu sare și piper. Se adaugă usturoiul granulat și se întoarce carnea pe toate părțile până se formează o crustă. Se dă focul încet, se adaugă jumătate de pahar de apă, se pune capac și se lasă pe foc aproximativ 10 minute, timp în care se verifică din când în când dacă mai este apă.
Se așază quinoa, lintea și carnea de pui pe o farfurie, se adaugă dovlecelul și ridichia crude tăiate filament subțiri și parmezanul.
Quinoa conține o cantitate semnificativă de fibre care scad simptomele gastro-intestinale precum balonare, indigestia, senzația de stomac plin și accelerează tranzitul intestinal. Este o sursă bună de proteine vegetale, este bogată în magneziu, fier și antioxidanți.
Lintea, precum și alte leguminoase, este o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, care ajută la formarea scaunului, accelerarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 15.24 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 111.76 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.