- 4 linguri năut
- 1 linguriță semințe de in
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare și piper negru după gust
- 1 linguriță pătrunjel verde uscat
- 2 pumni spanac
- 1 ou fiert
- 30 g telemea
- 1 roșie
- ½ lime
Într-o pungă se pune un ou crud în ulei de măsline și se introduce în apă clocotind timp de 5min. Năutul în prealabil hidratat 24ore se fierbe cu ceapă și morcov aprox 30min.
Pe o farfurie se așază spanacul crud, se adaugă un pic de sare și piper, năut, roșie, telemea, semințe de in, oul fiert, ulei de măsline și suc de lime.
Năutul este bogat în proteine de origine vegetală și fibre solubile și insolubile, care ajută oferă o senzație de sațietate crescută, pe termen lung. De asemenea contribuie la scăderea nivelului de LDL colesterolului, prevenind complicații precum patologiile cardiovasculare.
Uleiul de măsline conține antioxidanți, numiți polifenoli care ajută la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, acesta este o sursă excelentă de acid oleic, o grăsime mononesaturată, care previne patologiile cardiovasculare prin reducerea LDL-colesterolului.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 14.16 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 103.84 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.