- 1 vârf de linguriță ghimbir, turmeric, cardamon, chili
- 1 lingură semințe de dovleac
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și usturoi după gust
- 100 g piept de pui
- ½ cartof dulce
- ½ vânătă
- ½ dovleac
- ½ ardei roșu
- 3 roșii Cherry
- ½ felii ceapă
- 1 pumn salată verde
Se prepară un amestec de sare, ghimbir, cardamon, chili, usturoi, ulei de măsline și turmeric. Se unge carnea de pui cu acest amestec. Pe o hârtie de copt se așază vânăta, dovlecelul, ardeiul roșu, ceapa, morcovul, roșia și carnea de pui iar apoi se împachetează hârtia. Se dă la cuptor la 170g timp de 40min. Se servește cu salată verde, semințe de dovleac și se stropește cu ulei de măsline și suc de lime.
Ghimbirul este bogat în compuși fenolici antiinflamatorii care ajută la scăderea LDL colesterolului și au rol antioxidant(gingerol), protejând împotriva stresului oxidativ, scăzând oxidarea lipidelor și inflamația.
Turmericul are o activitate antioxidantă ridicată. Ingredientul activ, curcumina conține proprietăți antiinflamatoare și antidiabetice. Acesta ajută contracarează efectele radicalilor liberi și protejează împotriva stresului oxidativ.
Semințele de dovleac datorită cantității crescute de fibre solubile și insolubile cresc sațietatea, au nevoie de mai mult timp pentru a le mesteca și scad apetitul. Pe lângă conținutul de fibre și fitosteroli(care scad absorbția de colesterol) acestea au efect antiinflamator datorită grăsimilor esențiale Omega-3. De asemenea, acestea sunt o sursă de vitamina E.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 16.2 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 118.8 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.