1 linguriță semințe de cânepă
1 lingură ulei de măsline
sare, piper și usturoi după gust
150 g pește preferat
½ cartof dulce
½ vânătă
¼ avocado bucăți
½ morcov
1 cană rucola și salată
3 roșii Cherry
Într-o tigaie în ulei de măsline încins se adaugă vânăta tăiată felii și se menține pe foc aprox 3-5min apoi se scoate pe un șervețel de hârtie. Într-o altă tigaie în ulei de măsline încins se adaugă peștele, se condimentează cu usturoi, sare și piper, apoi se adaugă jumătate de cană de apă și se menține pe partea cu piele până devine carnea albă, se întoarce pe cealaltă parte și opțional se poate adăuga un pic de unt pentru a frăgezi carnea. În aceeași tigaie se adaugă cartoful dulce fiert și curățat și se rumenește pe ambele părți. Se așază pe farfurie cartoful, salata cu rucola, avocado, peștele, vânăta, roșia, morcovul, se stropește cu ulei de măsline și la final se adaugă semințele de cânepă.
Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă grăsimi esențiale, fiind foarte bogate în grăsimi Omega-3 cu rol antiinflamator. De asemenea, sunt bogate fibre care facilitează digestia și reduc simptomele gastro-intestinale.
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate(în principal acid oleic) cu rol antiinflamator și antioxidanți, precum vitamina E și polifenoli (oleuropeina).
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 13.5 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 99 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.