3 linguri fulgi din cereale germinate
2 linguri alune de pădure
2 linguri caju
3 boabe de cacao
1 linguriță stafide aurii
1 linguriță semințe de in
½ cană suc de morcovi
½ pară
Într-un bol se adaugă fulgii din cereale germinate, para, caju-ul, alunele, stafidele, semințele de in, boabele de cacao zdrobite și sucul de morcov.
Alunele de pădure pe lângă cantitatea crescută de grăsimi esențiale și fibre, care ajută la prevenirea patologiilor cardiovasculare, acestea conțin aminoacidul esențial arginină care este folosit în producerea oxidului nitric în organism, cu efect vasodilatator și relaxant, astfel ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Boabe de cacao sunt bogate în compuși numiți flavonoizi, aportul dietetic de acești compuși a arătat efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare. Flavonoizii din cacao cresc flexibilitatea vaselor și vasodilatația și ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Cerealele integrale (ovăz, orez, amarant, grâu, hrișcă, mei, bulgur, quinoa) sunt o sursă excelentă de fibre dietetice. Acestea, ca parte a unei diete echilibtare, pot ajuta la scăderea LDL colesterolului și prevenirea patologiilor cardiovasculare. De asemenea, sunt și o sursă de magneziu, care are efect relaxant.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 13.32 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 97.68 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.