Biscuți:
- 2 linguri făină de ovăz
- 4 linguri fulgi de ovăz
- 4 linguri fulgi de hrișcă
- 4 linguri unt de cocos
- 3 linguri xilitol
- 1 linguriță tărâțe de psyllium
- ½ căniță lapte de orez cu migdale
- 1 vârf de linguriță scorțișoară
- 1 linguriță amestec cuișoare măcinate, ghimbir măcinat, vanilie
- 1 cană sirop afine fără zahăr
Se amestecă într-un bol făina de ovăz, psyllium, xilitolul, fulgi de hrișcă, fulgi de ovăz, untul de cocos, se adaugă vanilie, scorțișoară, cuișoare, ghimbir, lapte de orez cu migdale se încălzește cuptorul la 180 grade și se pregătesc 12 biscuiți pe o hârtie de copt. Se țin la cuptor aprox. 15 minute, până se închid la culoare. Se servește cu un pahar suc de afine.
Scorțișoara ajută la scăderea glicemiei, datorită cantității sale de reglarea, mineral care ajută la potențarea efectelor insulinei. De asemenea, este bogată în polifenoli, antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liveri, scad inflamația și protejează împotriva patologiilor cardiovasculare.
Afinele conțin fibre insolubile și solubile și antocianine (antioxidant) care ajută la reglarea glicemiei, pe lângă rolul antiinflamator și de prevenire a patologiilor cardiovasculare, un factor de risc pentru persoanele care au diabet.
Ovăz integral, pe lângă cantitatea crescută de fibre, care ajută la absorbția mai lentă a glucidelor în sânge, acesta este bogat în magneziu, microelement care ajută organismul în metabolismul glucozei și îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 35.64 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 261.36 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.