- 150 g piept de pui marinat în: 2 lingurițe pastă miso, 1 linguriță ulei de susan, ½ linguriță ghimbir măcinat, ½ linguriță usturoi măcinat, 1 vârf de linguriță de boia iute
- ½ cană boabe de soia
- 1 linguriță semințe de in
- 1 lingură porumb dulce
- cimbru și ghimbir măcinat după gust
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 2 pumni salată verde cu rucola
- 2 cepe verzi
- 1 ardei roșu
- 1 morcov
- suc de la ½ lămâie
Se pregătește pasta pentru marinat, amestec de pastă miso, ulei de susan, ghimbir, boia iute și usturoi. Se unge carnea pe toate părțile și se lasă la marinat 1-2 ore. Într-o tigaie se încălzește ulei de măsline apoi se adaugă carnea de pui marinată. La foc mare se întoarce pe toate părțile apoi se adaugă apă, se pune capac, se dă focul încet și se ține pe foc încă aprox 15-20min. Se fierb boabele de soia aproximativ 30min. Se așază în farfurie boabele de soia, boabele de porumb, semințele de in, o lingură din sosul de la carnea de pui, carnea de pui, salata verde cu rucola, morcovul tăiat în forma de spaghete, ardeiul roșu, ceapa verde, ulei de susan și suc de lime.
Semințele de in conțin grăsimi esențiale Omega-3, inclusiv acid alfa-linoleic, care scad markerii proinflamatori precum interleukina-6 și alte molecule proinflamatoare și ajută în suprimarea degradării țesuturilor și scăderea inflamației.
Ghimbir este bogat în compuși fenolici antiinflamatorii și care au rol antioxidant(gingerol), protejând împotriva stresului oxidativ și radicalilor liberi.
Soia datorită izoflavonelor din compoziție, în special a genisteinei, care este cea mai abundentă în soia, are capacitatea de a suprima activitatea TNF-alfa și a interleukinei 6 care produc inflamație. Pe lângă capacitatea antiinflamatorie, aceasta conține și antioxidanți care protejează țesuturile de radicalii liberi.
Miso se compune din soia, în combinație cu orz sau orez și este un condiment japonez tradițional utilizat în principal în supe sau ca un condiment pentru legume, carne și pește. Miso este fermentat în primul rând de către oriza aspergillus, iar pe lângă conținutul în probiotice, conține vitamina K, B6 și o bună sursă de fosfor, mangan și zinc.
Uleiul de măsline conținte antioxidanți, numiți polifenoli care ajută la reducerea stresului oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi. Este o sursă excelentă de acid oleic, o grăsime mononesaturată, care ajută la scăderea inflamației.
Produse recomandate de Doctor Food
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite
Reducere: 12 %
Economisesti: 26.88 lei
daca achizitionezi toata reteta
Total de plata: 197.12 lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
cu TVA lei
Alege alte produse pentru reteta
Sau alege selectand de mai jos produsele tale favorite.